BİRA ENZİMLERİ - DESATASE
DESATASE, amilopektinlerin alfa-1,6 bağlarının hidrolizini katalize eden amilolitik bir preparattır (EC 3.2.1.41, pullulan 6-glukano-hidrolaz) ve maltogenik amilazlarla kombinasyon halinde daha yüksek maltoz verimlerine ulaşılmasını sağlar.
AMAÇLAR
- Maltın diastatik gücünü artırmak için maltın doğal ß-amilaz etkinliğini artırmak.
- Şıra (görünür azaltma limiti) fermentasyonunu artırmak. Şıra toplam karbonhidratının yaklaşık %25'i fermente edilemez. Desatase'nin, Maltosylase gibi maltogenik amilazlarla birlikte fermantasyona eklenmesi, fermente edilemeyen dekstrinleri maltoz haline dönüştürür; bu da alkol olarak fermente edilir ve %100'den daha yüksek bir görünür azaltma sağlar, damak dolgunluğu veya köpük tutma kaybı olmadan. Normal fermente edilmiş bir birada olduğu gibi aynı alkol konsantrasyonunda, süper fermente edilmiş bira %25 daha az hammadde gerektirecektir. Azaltma Modülasyonu'na bakın.
SICAKLIK
Optimum 55-60°C. Enzimatik bileşenler birada (pH 4,2) inaktive olur...